logo
 

Alonso erg blij met onverwachte puntenfinish: “Dit is geweldig”

01 juli 2018 — Fernando Alonso startte de GP van Oostenrijk vanuit de pitlane, dat weerhield hem er echter niet van om geheel onverwacht in de punten te finishen.


Voorafgaand aan de GP van Oostenrijk wijzigde McLaren onder andere de voorvleugel van Alonso zijn wagen, wat een inbreuk was op de parc fermé-regels en waardoor Alonso de race vanuit de pitlane moest aanvatten.

De Spanjaard reed echter een sterke race, kreeg amper problemen met zijn banden, en profiteerde optimaal van de opgaves van toppers zoals Hamilton, Bottas en Ricciardo. Tegen het slot van de race haalde Alonso ook nog Pierre Gasly en Charles Leclcerc in, die problemen kregen door blistering op de banden. Alonso was dan ook zeer blij met zijn onverhoopte puntenfinish.

“Dit is compleet onverwacht, om vanuit de pitlane te starten en dan achtste te worden is geweldig,” zei Alonso na afloop van de race.

“Tijdens het begin van de race reden we achter een groepje met wagens en waren we niet in staat om onze snelheid te tonen. Tijdens het tweede deel van de race hadden heel wat rijders last van blistering op hun achterbanden. Wij ondervonden dat probleem niet dus hadden we een voordeel en slaagden we erin om het maximale eruit te halen. Ik ben dan ook blij met de achtste plaats.”

Vooral de hogere baantemperatuur zorgde volgens Alonso voor heel wat problemen bij de rijders.

“Het was een verrassing vandaag dat de baantemperatuur veel warmer was, de blisters werden daardoor een probleem. In het begin hadden wij er last van op de ‘rode’ banden, op de ‘gele’ banden probeerden we dan ook tijdens het begin van onze stint zoveel mogelijk zorg te dragen voor onze banden. Zelfs dan was het redelijk moeilijk om de race vlot uit te rijden.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België