Alonso: “Erg frustrerend maar niet eerlijk om Honda te viseren”

28 februari 2017 — Het was gisteren een erg teleurstellende eerste testdag voor McLaren. Na amper één rondje moest de wagen voor meerdere uren aan de kant door een olielek. Alonso is erg teleurgesteld maar weigert met een beschuldigende vinger naar McLaren te wijzen.


De frustratie moet gisteren groot geweest zijn bij Alonso. Amper na één ronde de MCL32 al terug in de garage moeten parkeren door een olielek, dit nadat daags voordien probleemloos heel wat ronden afgelegd werden voor een filmdag.

“Het is niet de perfecte start van de wintertests. Tegelijkertijd is het makkelijk en niet eerlijk dat jullie na twee moeilijke jaren meteen de dingen uitvergroten,” zei Alonso na afloop van de eerste testdag. “Het is verleidelijk voor jullie om de problemen van vandaag uit te vergroten, vanuit een mediastandpunt is dat immers interessant, zeker na twee moeilijke seizoenen. We arriveren hier en kunnen meteen niet veel rijden op de eerste testdag. Dat is jammer.”

“Vanuit het standpunt van het team is het belangrijk dat we ons concentreren en proberen om de verloren tijd goed te maken. We zijn teleurgesteld, we vinden het jammer dat we amper hebben kunnen rijden tijdens de eerste testdag. We zijn ons bewust van de tijd die we verloren hebben. Iedere rijder heeft vier dagen om zich voor te bereiden op het nieuwe kampioenschap en ik heb nu één dag verloren.”

“Ik heb nog drie dagen om mij voor te bereiden. Het is geen ideale situatie maar het is wat het is. Zoals ik reeds zei, we kunnen er niets aan doen. Het enige wat we kunnen doen is leren van wat er gebeurd is en de komende dagen proberen te herstellen van deze opdoffer.”

Alonso weigerde vervolgens ook om met een beschuldigende vinger richting Honda te wijzen.

“Ik zou liefst niets zeggen vandaag! We hadden enkele problemen en reden tegen het einde van de dag met een erg conservatieve afstelling, simpelweg om langzaam aan sneller te gaan en te zien of al de systemen werkten.”

“Momenteel kunnen we niets over de power unit zeggen. We reden immers niet met de afstelling waarmee we normaal zouden rijden. Laat ons afwachten en zien. Hopelijk vindt Honda snel een oplossing voor deze week en hebben Stoffel en ik volgende week enkele normale dagen,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België