Alonso erg optimistisch na oefensessies op vrijdag: “Q2 is mogelijk”

18 april 2015 — Fernando Alonso was gisteren erg tevreden na de oefensessies. Volgens de Spanjaard heeft McLaren-Honda opnieuw een serieuze stap vooruit gezet en mogelijk zit er vandaag een plaats in Q2 in.


Tijdens de tweede oefensessies reed Fernando Alonso een twaalfde tijd, een mooi resultaat dat doet dromen van een plaats in Q2 tijdens de kwalificatie. Alleen moet McLaren vandaag zien te bevestigen, want ook in China zag het er aanvankelijk goed uit maar geraakte de renstal tijdens de kwalificatie niet voorbij Q3.

Alonso is echter van mening dat McLaren-Honda in Bahrein opnieuw een mooie stap vooruit heeft gedaan, ondanks de problemen die teamgenoot Jenson Button ervaarde.

“We moeten veel dingen goed doen, maar alles wat we momenteel doen zorgen ervoor dat we de juiste richting uitgaan,” zei Alonso. “We waren anderhalve seconde verwijderd van de leiders, dat is overduidelijk opnieuw een stap in de juiste richting. Ook al hebben we voor deze race geen nieuwe magische onderdelen, kleine veranderingen en het harde werk van de ingenieurs zorgen ervoor dat de wagen beter presteert. We zijn dan ook erg optimistisch.”

Teamgenoot Jenson Button kreeg tijdens beide oefensessies af te rekenen met problemen maar McLaren-Honda heeft voor vandaag duidelijk een doel voor ogen en dat is Q2 halen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België