logo
 

Alonso: “F1, IndyCar, ... alles is mogelijk in 2020”

03 mei 2019 — Ondanks zijn aangekondigd afscheid van het WEC is Alonso er van overtuigd dat hij naar de raceklasse zal terugkeren. Wat volgend jaar betreft is bovendien alles mogelijk, ook een terugkeer naar de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“Ik zal 100 procent zeker terugkeren naar het WEC want het is een raceklasse waarvan ik echt geniet,” vertelde Alonso in Spa, waar dit weekend de 6u van Spa-Francorchamps plaatsvindt.

“Ik hou van de manier van racen, ik hou van de onvoorspelbaarheid met al het verkeer en ik hou van de teamspirit waarbij je een wagen met teamgenoten deelt.”

Ondanks dat plezier dat Alonso aan het WEC beleeft opteerde hij ervoor om het WEC voorlopig vaarwel te zeggen en daarvoor heeft Alonso naar eigen zeggen een goede reden.

“Indien ik me zou verbinden aan een WEC-seizoen dat tot juni 2020 duurt dan zou ik de deur voor andere opportuniteiten die later dit jaar komen sluiten. Ik nam dan ook de beslissing om momenteel met dit programma te stoppen en dat voor de korte termijn.”

“Zonder verplichtingen kan ik het best die opportuniteiten benaderen, dat is waardoor ik me nu dit jaar niet aan Toyota kon verbinden.”

Volgens Alonso is voor volgend jaar daardoor alles mogelijk, de Spanjaard houdt alle mogelijkheden open, zelfs een terugkeer naar de Formule 1.

“Het kan in 2020 de Formule 1 worden, het kan de IndyCar worden, het kan een andere raceklasse worden of misschien doe ik zelfs niets,” blikte Alonso vooruit naar volgend jaar.

“Ik heb de mogelijkheid om met het oog op 2020 te beslissen wat ik wil doen. Ik moet nu afwachten wat er de komende twee maanden gebeurt.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando Alonso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België