logo
 

Alonso: “Fantastisch om opnieuw in een F1-bolide te rijden”

27 maart 2015 — Fernando Alonso blikt tevreden terug op zijn eerste dag van het raceweekend in Sepang.


De Spanjaard mistte het eerste raceweekend in Australië nadat hij crashte tijdens een F1-test in Barcelona. Na een uitgebreide medische keuring eerder deze week ging het licht zowel letterlijk als figuurlijk op groen voor Alonso.

Alonso is tevreden dat hij vandaag opnieuw achter het stuur van de McLaren-Honda MP4-30 mocht kruipen. Gisteren liet Alonso tijdens een persconferentie nog verstaan dat de oorzaak van zijn crash waarschijnlijk toe te schrijven was aan een stuurprobleem (Lees: Alonso: “Ik ben niet gek, crash werd veroorzaakt door stuurprobleem”). Alonso reed vandaag tijdens de tweede oefensessie een zestiende tijd, waarmee hij iets meer dan een tiende sneller was dan teamgenoot Jenson button.

“Het voelde fantastisch aan, ik heb er echt van genoten,” zei Alonso na de tweede oefensessie. “Wanneer je vier weken niet met een F1-bolide hebt gereden, dan doet het er niet toe hoe veel tijd je in de fitness of de simulator hebt doorgebracht. Het is niet hetzelfde als de wagen. Ik heb gepusht met de wagen en hij voelde goed aan. We ondervonden enkele problemen met het remmen, de voorkant en de achterkant van de wagen blokkeerden af en toe, maar het was eigenlijk nog maar mijn tweede echte testdag. In Barcelona had ik een dag van 63 ronden en vandaag een dag van 45 ronden en dat zonder problemen. Dat is enorm belangrijk.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België