Alonso: “Ferrari is niet aan het gokken”

06 juli 2013 — Fernando Alonso en Ferrari leken snel te zijn tijdens Q2 maar toen de echte strijd om de pole was losgebarsten moest de Spanjaard tevreden zijn met de achtste plaats op de grid.

image
En daarmee kan je als titelkandidaat niet echt tevreden zijn. Meer zelfs, Alonso start achter zijn Braziliaanse teamgenoot. Felipe Massa slaagde er immers in op de zevende tijd neer te zetten.

Opmerkelijk was echter wel dat beide Ferrari’s hun kwalificatie afwerkten op de hardere van de beide bandencompounds. Normaal gesproken gebruiken de favorieten telkens de zachtste en dus ook snelste band om een toptijd neer te zetten en een gooi te doen naar de polepositie. Daar was dus niets van aan bij Ferrari, al beweert Alonso dat ze bij Ferrari niet aan het gokken zijn.

“Ik denk dat we dit raceweekend een stap vooruit gezet hebben. In Silverstone waren we anderhalve seconde verwijderd van de polepositie, we zijn hier dus competitiever,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “Het team heeft dus overduidelijk een stap voorwaarts gezet op het vlak van competitiviteit. We moeten echter nog een heel stuk beter worden, dat staat overduidelijk vast.”

Alonso liet verstaan dat Ferrari tijdens Q3 geen aanspraak kon maken op de polepositie. Volgens de Spanjaard kon hij in het beste geval vijfde of zesde worden op de zachte band. Met de medium band werd het voor Massa en Alonso uiteindelijk de zevende en achtste plaats.

“Op het vlak van de strategie is het niet echt duidelijk wat het beste is,” licht Alonso de keuze voor de hardere van de beide bandencompounds nader toe, al verwacht hij wel dat Ferrari tijdens de race sterker voor de dag zal komen.

“Op welke band je ook staat, wanneer je snel bent dan zal je op het podium staan of zegevieren. Wanneer je niet snel bent, dan maakt het ook niet uit op welke band je staat en zal je buiten de punten finishen. Vooral je racesnelheid zal morgen een cruciale factor zijn, niet je banden of je strategie,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België