Alonso: “Ferrari ziet er veelbelovend uit maar dat was vorig jaar ook zo”

05 maart 2019 — Fernando Alonso is onder de indruk van wat Ferrari in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen tijdens de twee wintertests liet zien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari was met haar nieuwe wagen meermaals helemaal bovenaan terug te vinden en het liet ook over de acht testdagen verspreid de absolute besttijd noteren, ook al was dat maar drie duizendsten sneller dan Lewis Hamilton in de Mercedes.

Fernando Alonso is duidelijk onder de indruk, al probeert hij de hooggespannen verwachtingen over de Scuderia toch ook enigszins te temperen.

“Ik denk dat iedereen onder de indruk was van hun eerste week. Die was zeer sterk, niet alleen wat de performance betreft maar ook op het vlak van het aantal ronden dat ze iedere dag reden,” aldus Alonso. “Ik herinner me echter dat vorig jaar ongeveer hetzelfde was.”

“Ze presteerden heel de winter erg sterk en ze waren ook zeer sterk tijdens de eerste races maar het kampioenschap is erg lang. Hopelijk zien we een erg close kampioenschap zoals vorig jaar, dan zijn we allemaal erg tevreden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België