“Alonso gaat het moeilijk krijgen bij McLaren”

11 januari 2015 — Fernando Alonso maakte de overstap van Ferrari naar McLaren, maar volgens voormalig F1-piloot Jarno Trulli betekent dat voor de Spanjaard niet meteen de snelle weg naar succes.


Jarno Trulli, momenteel actief in de Formule E, denkt dat Alonso en McLaren niet meteen succes gaan weten te boeken. Trulli begrijpt de keuze van Alonso wel om weg te gaan bij Ferrari maar volgens de Italiaan zal zijn voormalige teamgenoot bij McLaren op korte termijn niet veel beter moeten verwachten.

“Het is normaal dat het huwelijk tussen Alonso en Ferrari na vijf jaar tot een einde is gekomen, aangezien er geen wereldtitel uit voortkwam. Dat is wat Fernando had verwacht, een wereldtitel,” aldus Trulli. “Beide partijen, Fernando en Ferrari, willen wereldtitels winnen en het is dan ook een natuurlijk einde van hun relatie.”

“Maar Fernando en McLaren lijkt jammer genoeg geen betere optie dan Fernando en Ferrari. Momenteel lijkt er geen betere mogelijkheid te bestaan dan Mercedes.”

Volgens Trulli verkeert Alonso dan ook niet in een eenvoudige situatie. De Spanjaard wil immers absoluut een derde wereldtitel veroveren maar gezien de huidige krachtsverhoudingen in de Formule 1 wordt het niet eenvoudig.

“Het is een moeilijke situatie waarin hij zich bevindt,” zegt Trulli. “Het is moeilijk om die situatie te aanvaarden, zelfs voor hem, aangezien hij overduidelijk voor de overwinning wil strijden. Ik denk dan ook dat het opnieuw een moeilijk seizoen bij McLaren zal worden.”

“Ik hoop het voor hem van niet, maar het ziet er niet goed uit.”

Trulli zei ook nog dat de enige verzachtende omstandigheid voor de Spanjaard is dat McLaren hem erg goed zal betalen.

“Ik denk dat het enige goede is dat hij erg goed betaald zal worden. Op technisch vlak denk ik echter niet dat McLaren de strijd zal kunnen aangaan met de twee of drie beste teams,” besluit de Italiaan.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België