Alonso: “Geen hoogtepunt beleefd met Honda de voorbije drie jaar”

26 november 2017 — Fernando Alonso kan geen hoogtepunten opnoemen van de voorbije drie seizoenen bij McLaren Honda die zich op de baan hebben afgespeeld.


Het begon allemaal prachtig op papier in 2015, de legendarische samenwerking tussen McLaren en Honda werd nieuw leven ingeblazen en Fernando Alonso vervoegde het team. De Spanjaard kwam over van Ferrari met maar één doel voor ogen: een derde wereldtitel aan zijn palmares toevoegen.

Ondertussen zijn we drie jaar verder en de samenwerking tussen McLaren en Honda is inmiddels in tranen geëindigd, zonder wereldtitel. Alonso blijft wel nog in Woking maar hij wou dat naar verluidt alleen maar doen als Honda aan de deur zou gezet worden. Zodoende wordt McLaren volgend jaar door een Renault-krachtbron aangedreven.

De GP van Abu Dhabi van dit weekend is dan ook het einde van de samenwerking tussen McLaren en Honda. In die context werd ook aan Alonso gevraagd wat zijn hoogtepunt was van de voorbije drie jaar maar hij slaagde er niet in om er één op te noemen.

“Het is moeilijk om iets op te noemen op het vlak van prestaties of van tijdens het racen want de prestaties zijn er nooit gekomen,” aldus Alonso. “Zelfs mijn vijfde plaats in Monaco van vorig jaar was niet zo leuk zoals het zou moeten zijn.”

“Ik onthoud van de voorbije drie jaar vooral de vechtlust en de toewijding van mijn team, dat was ongelofelijk.”

De Spanjaard is onder de indruk van het doorzettingsvermogen van zijn team gedurende één van de moeilijkste periodes in zijn carrière.

“Gedurende mijn carrière heb ik hoogtes en laagtes gekend met zowel goede als slechte prestaties. Het was wel de eerste keer dat ik met zulke slechte resultaten een team had dat nooit opgaf en steeds keihard bleef werken naar de volgende race en de volgende update.”

“Zelfs met onze slechte resultaten was er niemand die aan opgeven dacht. Dat is een belangrijke les die ik nog lang zal meedragen,” besluit Alonso

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaFernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België