Alonso: “Geen plannen voor volledig IndyCar-seizoen in 2020”

05 juni 2019 — Fernando Alonso wil volgend jaar graag proberen om opnieuw een gooi te doen naar de Indy 500 en de befaamde 'Triple Crown'. De Spanjaard sluit een volledig IndyCar-seizoen volgend jaar echter uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Na het debacle tijdens de Indy 500 dit jaar waarbij Alonso en McLaren zich niet wisten te kwalificeren voor de race blijft Alonso een overwinning op de oval van Indianapolis ambiëren. De Spanjaard ziet het echter niet zitten om een volledig IndyCar-seizoen af te werken.

“Indien ik de Indy doe dan zal het opnieuw enkel die race zijn,” aldus Alonso. “Een volledig seizoen in de IndyCar zou een te zwaar engagement zijn wat het aantal races betreft.”

“Indien je dat doet dan is het omdat je wil strijden, niet omdat je de toerist wil uithangen.”

Het ziet er dus niet naar uit dat Alonso, indien hij volgend jaar deelneemt aan de Indy 500, een reeks IndyCar-races als voorbereiding zal doen.

“Het heeft geen zin om vier of vijf races als voorbereiding te doen, Indy is immers de eerste oval van het kampioenschap,” meent Alonso.

“Er zijn geen andere oval-races die je als voorbereiding op de Indy 500 kan doen. Enkel deelnemen aan de Indy 500 volstaat dan ook denk ik.”

Volgens Alonso is het ook niet zeker dat hij volgend jaar opnieuw met McLaren een gooi naar de Indy 500 zal doen. De Spanjaard houdt alle opties op dat vlak open.

“Ik zal bekijken wat mijn mogelijkheden zijn,” zei Alonso. “Ik ga terug naar de Indy en ik zal bekijken wat mijn mogelijkheden zijn. Vervolgens zal ik de meest competitieve mogelijkheid kiezen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België