Alonso gelooft in punten tijdens de race: “De bandenslijtage zal erg groot zijn”

14 april 2018 — Ondanks dat geen van beide McLarens erin slaagde om Q3 te halen gelooft Fernando Alonso sterk in de kansen van McLaren tijdens de race.


“De bandendegradatie gaat morgen erg hoog zijn,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “Er zal morgen meer zon zijn en het zal ook warmer zijn, we zullen dan ook zorg moeten dragen voor de banden. We zullen de juiste strategie moeten kiezen. De pitstop op het juiste moment maken kan een enorm verschil betekenen. Punten tijdens de race zijn zeker mogelijk.”

Alonso verwacht dat de racesnelheid van McLaren beter zal zijn dan de kwalificatie. Bij McLaren verloopt de kwalificatie nog steeds niet zo goed als verhoopt. Op het Shanghai International Circuit ontbrak het vooral aan snelheid op het rechte stuk, waarop besloten werd dat de rijders elkaar tijdens Q2 een ‘tow’ zouden geven.

“Tijdens Q1 besloten we wie de ander een tow zou geven,” vertelt de Spanjaard. “Ik finishte in Q1 voor Stoffel, waarop we besloten dat Stoffel mij tijdens de eerste run een tow zou geven en ik hem tijdens de tweede run.”

“Ik denk dat het niet op tv was dat ik hem er een gaf, dat tonen ze nooit. Wanneer ik er eentje kreeg van hem dan tonen ze het.”

“We hebben geprobeerd om enkele tienden te winnen op die manier, maar er was nog een lange weg af te leggen, het verschil bleef groot. We wisten dat er tussen Bahrein en China weinig dagen zaten dus laat ons afwachten of we tijdens het volgende raceweekend onder normale omstandigheden Q3 kunnen halen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België