Alonso gepikeerd: “Jullie weten het toch steeds beter”

21 september 2014 — Fernando Alonso kende een enigszins bemoedigende race, al is er toch ook teleurstelling omdat er meer inzat dan de vierde plaats. Frustratie was er bij de Spanjaard ook, maar dan tegenover de pers.


Fernando Alonso lag even tweede tijdens de GP van Singapore en het zag er naar uit dat hij ook veel kans maakte om als tweede op het podium te staan. Toen de safety car echter de baan opkwam besloot de Spanjaard de pits op te zoeken voor nieuwe banden. Beide Red Bull’s en Hamilton bleven buiten. Uiteindelijk slaagde Alonso er niet in om Ricciardo en Vettel opnieuw in te halen, waardoor de Spanjaard naast het podium viel.

De vraag van de samengetroepte journalisten was dan ook te verwachten: “Deed Ferrari er goed aan om Alonso binnen te roepen voor nieuwe banden toen de safety car op de baan kwam?”.

Alonso antwoordde alvast gepikeerd op deze vraag: “Wat ik ook over de strategie zeg, jullie schrijven toch wat jullie willen. Jullie weten al voor de start van de race of ze goed was of niet,” zei Alonso. “Ik geloof dat de beslissing juist was.”

“Indien we snel genoeg zouden geweest zijn om voor Mercedes te blijven, dan was het de juiste keuze geweest om buiten te blijven. Dan hadden we de vrije ronden kunnen gebruiken om voorsprong uit te bouwen. Daarvoor waren we echter niet snel genoeg. Indien we dat nu zouden gedaan hebben, dan waren we na onze pitstop rond de achtste of negende plaats terug op de baan gekomen.”

Bij de start van de race was er ook veel te doen rondom het verremmen van de Spanjaard en het feit dat hij breed ging naast de baan. Nadien liet hij echter Vettel opnieuw passeren waardoor hij geen bestraffing kreeg van de stewards. Alonso zei dat er door de regen van afgelopen nacht minder grip was aan de buitenkant van de eerste bocht.

Voor Alonso was de vierde plaats in Singapore één van zijn beste resultaten van het seizoen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België