logo
 

Alonso: “Gevoel in 2017-wagen zal over mijn toekomst beslissen”

08 juni 2016 — Fernando Alonso kijkt reikhalzend uit naar de wagens waarmee in 2017 zal gereden worden, al zullen diezelfde wagens ook zijn eigen toekomst bepalen.


In 2017 zullen de F1-bolides er door de ingrijpende reglementswijzigingen serieus anders uitzien. Ook de manier waarop er met de wagens gereden zal worden zal anders zijn. Alonso is alvast benieuwd naar ‘het gevoel’ in de nieuwe wagens. Dat gevoel zal immers bepalend zijn voor zijn eigen toekomst.

Volgens Alonso wordt 2017 een cruciaal jaar voor de Formule 1. De Spanjaard is al langer een voorstander van wagens die op fysiek vlak een grotere uitdaging vormen voor de rijders. Ook voor McLaren biedt het aangepaste reglement mogelijkheden. McLaren wil immers aansluiting vinden bij de topteams.

“Het is zeer belangrijk,” aldus Alonso. “Het is belangrijk voor McLaren, voor het project. Ik denk ook dat het voor de Formule 1 een belangrijk jaar zal worden want de voorbije jaren waren er heel wat negatieve berichten over de Formule 1.”

“We hebben de motoren verandert, we hebben de tv-deals gewijzigd zodat de sport in sommige landen alleen nog via betaaltelevisie te zien is en we minder kijkers en toeschouwers hebben. De wagens maken ook minder geluid. Er waren dan ook heel wat negatieve berichten. Volgend jaar zal dan ook enorm belangrijk worden voor de sport,” blikt Alonso vooruit naar 2017.

Voor Alonso zelf wordt 2017 ook een belangrijk jaar. De Spanjaard zijn driejarige overeenkomst bij McLaren-Honda loopt dan immers af. De voorbije maanden waren er meermaals geruchten dat Alonso de Formule 1 eventueel zou verlaten.

“Wat mij betreft is het juist hetzelfde, het is een belangrijk jaar. Volgend jaar heb ik nog mijn contract bij McLaren. We zullen zien hoe de wagens aanvoelen, hoe aantrekkelijk ze zijn vanuit het standpunt van de rijder. Vervolgens zal ik een beslissing nemen over mijn toekomst, of ik mijn contract uitdoe of dat ik een andere uitdaging aan zal gaan,” besluit Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België