Alonso ging tennissen na motorprobleem: “Het toont aan hoe toegewijd ik ben”

12 mei 2017 — Twee bochten ver geraakte Alonso alvorens hij door een motorprobleem zijn McLaren aan de kant moest parkeren. Het betekende het einde van zijn eerste oefensessie, waarna Alonso doodleuk ging tennissen in zijn hotel.


De voorbije weken was er veel te doen over de toewijding die Alonso nog heeft voor McLaren en de Formule 1. Vooral zijn deelname aan de Indy 500 en het missen van de GP van Monaco zorgde voor heel wat speculaties omtrent Alonso, zijn toewijding en zijn toekomst in de Formule 1.

Die speculaties zullen alleen maar toegenomen zijn toen Alonso een foto op Instagram plaatste waarin hij te zien was terwijl hij een tennismatch aan het spelen was. Alonso die het F1-circuit verlaat om te gaan tennissen, dat gecombineerd met het feit dat hij binnen twee weken niet deelneemt aan de GP van Monaco, het was opnieuw voer voor de roddelpers.

Alonso geeft echter zijn kant van het verhaal. Hij had naar eigen zeggen toestemming gekregen van het team om twee uur te doen wat hij wou. Geen verplichte aanwezigheid tijdens het restant van de eerste oefensessie. Daarop beslist Alonso om het circuit te verlaten en naar zijn hotel te gaan voor een wedstrijdje tennis en een workout.

“Het was mijn beslissing,” aldus de Spanjaard. “Ik had de voorbije weken door al het reizen weinig tijd om te trainen enz. Toen ze bevestigden dat ik twee uur vrij had besloot ik om wat te gaan trainen in plaats van gewoon tv te kijken. Mijn toewijding om fit te zijn en mij goed voor te bereiden is nog steeds 100 procent.”

“Het is nog maar vrijdag en wat kunnen we doen? Er is niets dat ik kan veranderen. Het is geen ideale start van mijn weekend, maar het belangrijkste volgt pas op zondag. Het was niet zomaar iets leuk om het circuit te verlaten en te gaan tennissen. Het was mijn voorbereiding. De mensen waren dan ook verkeerd door te stellen dat ik het circuit verliet om wat fun te hebben. Het was mijn volledige toewijding om fit te zijn voor de tweede oefensessie,” besluit Alonso.

Ook McLaren-baas Zak Brown had er geen probleem mee dat Alonso ging tennissen: “Alles wat hij kan doen om de frustratie eruit te slaan is goed. Je lichaam zit vol met adrenaline en die moet eruit. Je bereidt je immers voor op anderhalf uur sporten en dat wordt uiteindelijk een heel stuk minder. Het is gezond om dan even wat anders te doen en je zinnen te verzetten.”

Keeping the body active ߘ‡

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België