Alonso: “Goed als Button bij McLaren blijft”

13 september 2015 — Fernando Alonso is ervan overtuigd dat het goed zou zijn voor McLaren mocht Jenson Button volgend jaar ook voor het team rijden. De inbreng van Button is immers van groot belang, zegt de Spanjaard.

image
Fernando Alonso is zeker van zijn zitje bij McLaren tot en met het seizoen 2017, maar wie er naast hem gaat rijden volgend seizoen staat nog niet vast. McLaren heeft de keuze om nog een jaar verder te gaan met Jenson Button, ofwel kan het team kiezen voor een andere rijder als Stoffel Vandoorne of Kevin Magnussen. Fernando Alonso zou het in ieder geval goed vinden mocht Jenson Button ook volgend jaar zijn teamgenoot zijn.

“Jenson doet het dit jaar prima en we hebben een goede verhouding, met het doel om het team vooruit te helpen”, meldt Alonso tegenover Autosport. “Het is reeds gebleken dat zijn ervaring een erg grote rol speelt in de progressie van de wagen. Mocht Button dus volgend jaar blijven rijden voor het team, dan maken ze een goede keuze.”

“Als het team voor de andere optie kiest, dan brengt dat voor- en nadelen met zich mee. Ik kan alleen zeggen dat de samenwerking met Jenson voor mij en het team alleen maar positief is.”

Fernando Alonso hoopt snel te weten te komen wat de plannen van McLaren zijn, wat Jenson Button zeker ook hoopt. De Brit liet reeds weten dat hij met het team heeft afgesproken om niet te wachten tot volgend jaar om de knoop door te hakken. Ook Eric Boullier, teambaas bij McLaren, liet eerder al weten graag verder te gaan met Button.

Naast zijn toekomst, is Button zeker ook nog bezig met het huidige seizoen. De Brit blijft volharden dat er betere tijden aankomen. “Ik zie zeker dat er vooruitgang geboekt wordt. Hoe lang het nog gaat duren voordat alles op orde is, is onmogelijk om te zeggen. Ik heb in het verleden voor teams gereden waar er geen einde kwam aan de problemen, maar dat is hier niet het geval. McLaren en Honda zijn opnieuw in zee gegaan dit jaar. In het begin konden we amper twee ronden na elkaar rijden, dus sinds het begin van het seizoen hebben we al veel progressie geboekt”, eindigt Button.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België