logo
 

Alonso gooit wat olie op het vuur

11 april 2013 — Je kan er onmogelijk nog naast kijken. De situatie bij Red Bull houdt de hele Formule 1 zo wat in de ban. En dan is er nog Fernando Alonso ... image

De Spanjaard doet er met plezier nog een schepje bovenop door te stellen dat teamorders er nu eenmaal bij horen en dat een rijder zich daar naar moet schikken, doelend op de actie van Sebastian Vettel in Maleisië. Alonso geeft zelf aan dat hij zich wel zou schikken naar teamorders, mochten deze zich bij Ferrari voordoen.

“Ik heb mezelf nog nooit in die situatie bevonden denk ik, maar als het zich ooit zou voordoen, dan zou ik me erbij neerleggen. Als puntje bij paaltje komt, dan is het het team die je salaris betaalt en dan moet je min of meer hun bevelen opvolgen. Het zijn ook niet de journalisten die hun kantoor schilderen, en een keeper staat ook niet in de spits. Een F1-rijder moet dus ook niet op de stoel van een teambaas gaan zitten. Iedereen heeft zijn plichten die hij dient te respecteren.” legt Alonso uit.

Voor de teamgenoot van Alonso zijn teamorders echter niet vreemd. Felipe Massa reed bij Ferrari respectievelijk in dienst van Michael Schumacher, Kimi Raikkonen en Fernando Alonso. De Braziliaan, die in 2008 zelf vocht om de wereldtitel tot en met de laatste race, weet dus als geen ander hoe het is om je teamgenoot te moeten helpen in de titelstrijd.
image
“Ik heb niets tegen teamorders, maar het moet correct en logisch zijn. Ik heb indertijd Kimi Raikkonen geholpen richting wereldtitel, en vorig seizoen deed ik hetzelfde met Fernando toen hij titelkandidaat was. In het geval van een intelligente opdracht heb ik er niets op tegen, maar als de logica niet klopt, dan heb er meer problemen mee.” aldus Massa.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaFelipe MassaFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België