logo
 

Alonso: “Gridpenalty van Groot-Brittannië is goed voor Hongarije”

25 juli 2017 — Fernando Alonso zegt dat zijn enorme gridpenalty van tijdens de GP van Groot-Brittannië een weloverwogen tactiek is om voor het maximum te kunnen gaan in Hongarije.


Alonso kreeg een gridpenalty van dertig plaatsen voor de GP van Groot-Brittannië. Zijn motor en turbo werden gewisseld, samen met de MGU-H en MGU-K na de vrije trainingen op vrijdag. De beslissing werd genomen doordat hij sowieso een nieuwe batterij nodig had die hem vijf plaatsen ging kosten.

Alonso zegt met alle nieuwe onderdelen helemaal klaar te zijn voor het komende raceweekend in Hongarije. Een race die al eerder door Vandoorne werd bestempeld als een van de races waarin McLaren het meeste kans maakt om punten te scoren.

“We hebben enkele grote beslissingen genomen in Silverstone met name de ontzettend grote penalty als voorbereiding op de komende race. Ik hoop dat onze strategie werkt en dat we ons doel om punten te pakken kunnen bereiken,” aldus Alonso.

“In theorie is dit de Grand Prix met de meeste kansen voor ons. Door het korte en bochtige circuit doet pure kracht er niet veel toe. Rijders moeten vooral over een goed chassis beschikken om een goede ronde te kunnen neerzetten. Het belangrijkste voor ons is de betrouwbaarheid. We moeten een probleemloos weekend hebben om de kans op punten te behouden.”

Momenteel staat McLaren laatste in het kampioenschap van de constructeurs. Ze wisten twee punten te scoren door een negende plaats van Alonso tijdens de GP van Azerbeidzjan.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België