logo
 

Alonso had meer verwacht

11 mei 2013 — Fernando Alonso klokte vandaag de vijfde tijd tijdens de kwalificaties, maar had iets meer verwacht. image

De Spanjaard is er van overtuigd dat zijn F138 morgen minstens even snel, of misschien zelfs sneller zal zijn dan zijn concurrenten voor hem. Hij meent dat hij morgen een goede kans maakt om tijdens de race vlot naar voor te geraken na de start.

“We hadden natuurlijk gehoopt om iets hoger te eindigen dan de vijfde plaats. Ik hoop dat we morgen kunnen meestrijden voor de overwinning. We hadden vandaag twee setjes banden over voor Q3, en slaagden erin om zowel tijdens Q2 als Q3 dezelfde tijd te rijden. We maakten vandaag geen enkele fout, maar we zaten gewoon op de limiet.” legt Alonso uit.

“Qua snelheid over één ronde komen we nog wat te kort ten opzichte van de andere teams, maar tijdens de lange runs zijn we minstens even snel, misschien zelfs iets sneller. Dat is ons grote voordeel, en daar moeten we morgen het maximum zien uit te halen. We moeten positief blijven. We zullen proberen om naar het podium te rijden, en hopelijk zelfs meer. Als we een goede race rijden, dan zit die kans er zeker in.”

“Het is geen verrassing dat we een paar tienden te kort komen tijdens de kwalificaties. De vorige races waren we zo’n drie à vier tienden trager dan de poleposition, en met de updates die sommige teams meebrachten naar Barcelona is dat een halve seconde geworden. We moeten dit gaatje zien te dichten in de komende Grote Prijzen.” aldus de vice-wereldkampioen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België