logo
 

Alonso: “Hamilton belangrijkste concurrent”

04 september 2012 — Volgens Fernando Alonso is McLarencoureur Lewis Hamilton dit jaar de belangrijkste titelconcurrent.

Na de crash bij de start in Spa was het uitkijken naar de veranderingen die de roekeloze actie van Romain Grosjean zou teweegbrengen voor de tussenstand in het kampioenschap. Alonso had immers een mooie voorsprong uitgebouwd, maar door het nulresultaat voor de Spanjaard is deze een heel stuk kleiner geworden. Momenteel heeft de Ferraripiloot nog 24 punten voorsprong ten opzichte van dichtste achtervolger Sebastian Vettel

Alonso meent echter dat niet Vettel, maar wel Lewis Hamilton zijn grootste concurrent voor de titel zal zijn, en daarom weet de wereldkampioen van 2005 en 2006 zijn uitvalbeurt van vorig weekend redelijk goed te relativeren. “Het was erg teleurstellend dat we niet konden scoren in Spa, na de opgave als gevolg van de crash bij de start. We wisten vooraf wel dat het allesbehalve makkelijk zou worden om deze voorsprong te behouden. De laatste twee Grote Prijzen kwam McLaren enorm sterk voor de dag. Daarom denk ik dat Lewis Hamilton mijn belangrijkste belager zal worden in plaats van Sebastian Vettel. Daarom is het wel goed nieuws dat we na Spa toch nog 47 punten voorsprong hebben op Lewis, omdat ook hij bij het ongeval betrokken was, en daardoor ook niet scoorde voor het kampioenschap.”

De Spanjaard kon ook het record van Michael Schumacher voor het grootst aantal achtereenvolgende puntenfinishes verbeteren. “Het is heel jammer dat we de kans niet gekregen hebben om dit record te verbreken, maar uiteindelijk is Michael Schumacher de man van de records.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België