Alonso: “Hamilton had het te makkelijk, McLaren zal dat veranderen”

01 november 2017 — Volgens Fernando Alonso had kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton het te eenvoudig dit seizoen. De Spanjaard wil daar volgend jaar met McLaren-Renault verandering in brengen.


Lewis Hamilton verzekerde zich in Mexico van zijn vierde wereldtitel in de Formule 1. De Brit werd tijdens de eerste races fel uitgedaagd door Sebastian Vettel en Ferrari maar vooral na de zomerpauze moesten ze de rol lossen.

Volgens Fernando Alonso kon Lewis Hamilton dit seizoen veel te gemakkelijk wereldkampioen worden, zeker wanneer je de vergelijking maakt met vorig jaar, toen Hamilton tot de laatste race moest strijden met teamgenoot Nico Rosberg.

“Het was erg eenvoudig voor hem dit jaar, hij had geen tegenstanders,” aldus Alonso. “Vorig jaar moest hij tot de laatste race vechten tegen Nico, hij moest iedere race vechten. Dit jaar was te eenvoudig voor hem.”

“Vier races voor het einde was Mercedes al kampioen bij de constructeurs en drie races voor het einde is Hamilton ook al kampioen.”

Alonso wil daarin verandering brengen. De Spanjaard hoopt dat McLaren volgend seizoen veel competitiever zal zijn. De Renault-motor moet er mee voor zorgen dat Alonso zich vooraan meer in de strijd kan mengen.

“Hopelijk kan McLaren-Renault daar verandering in brengen en zal Hamilton het volgend seizoen niet zo makkelijk hebben.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België