logo
 

Alonso heeft er zin in: “Ik heb nog geen grijze haren”

21 februari 2018 — Op zijn zesendertigste staat Fernando Alonso aan de vooravond van wat waarschijnlijk zijn drukste jaar ooit zal worden. Naast het wereldkampioenschap F1 zal de Spanjaard ook het WEC met Toyota afwerken in 2018.

With the legend Mario Andretti ߥ‡ #totalRacer ߏ

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Het wordt een hele klus voor Alonso, eenentwintig races in de Formule 1 met McLaren en vijf races in het WEC met Toyota. Het is haast niet meer van deze tijd maar de tweevoudige wereldkampioen is er helemaal klaar voor, zo laat hij weten aan het Spaanse dagblad ‘Marca’.

De vraag of dit op zijn leeftijd niet te zwaar is lacht hij meteen weg.

“Nee, ik heb nog geen grijze haren,” aldus Alonso. “Ik voel me heel goed op lichamelijk vlak. Tien jaar geleden was het moeilijk, of misschien wel onmogelijk om zo’n uitdaging aan te gaan.”

“Nu ben ik er echter honderd procent zeker van dat ik er klaar voor ben. De manier waarop ik de Formule 1 en andere reeksen ken, zoals de Indy 500, maken dat ik er volledig klaar voor ben.”

“Het is bijna onmogelijk. Alleen op bepaalde momenten in je carrière, zoals ik nu, is het mogelijk en dan zelfs niet voor iedereen.”

Om deze zware opdracht tot een goed einde te brengen is zijn voorbereiding belangrijker dan ooit, beseft hij.

“Dit jaar zal het belangrijk zijn om geen enkel detail over het hoofd te zien. Het hele seizoen moet dag voor dag gepland zijn zodat ik ook in november nog in topconditie aan de start van de laatste GP zal staan,” besluit Alonso.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België