Alonso heeft geen haast om zijn contract te verlengen

16 september 2017 — Fernando Alonso heeft een belangrijke rol gespeeld in de scheiding tussen McLaren en Honda maar de Spanjaard heeft geen haast om zijn overeenkomst met de Britse formatie te verlengen.


Gisteren was het dan zover, McLaren kondigde aan dat ze de volgende drie jaar met Renault-motoren zullen rijden en de scheiding met Honda was daarmee ook officieel. Algemeen werd verwacht dat tegelijkertijd zou bekendgemaakt worden dat Fernando Alonso zich langer aan het team zou verbinden.

Het is namelijk een grote sprong in het duister voor McLaren want in de plaats van betaald te worden om met Honda-motoren te rijden zal het nu zelf moeten betalen om met Renault-krachtbronnen te mogen rijden. Op de koop toe is dat helemaal geen garantie op succes, vraag maar aan Red Bull.

McLaren hoopte ook Fernando Alonso gunstig te stemmen door de samenwerking met Honda te beëindigen en uitgerekend uit de hoek van de Spanjaard blijft het nu stil. Hij zou naar verluidt aan dezelfde voorwaarden kunnen blijven en die zijn niet verkeerd, namelijk iets meer dan 22 miljoen euro per jaar.

Het zou kunnen dat Alonso de onderhandelingen vertraagt omdat hij een nog betere deal uit de brand wil slepen of een andere mogelijkheid is dat hij nog onderhandelt over deelnames aan de 24 uren van Le Mans en de Indy 500. Hoewel de kans groot is dat Alonso bij McLaren blijft, mede door gebrek aan plaats bij Mercedes of Ferrari, verhoogt hij zo de druk op McLaren-CEO Zak Brown.

Zak Brown gaf gisterenmiddag een woordje uitleg bij de overeenkomst met Renault. “Dit geeft ons de stabiliteit die we nodig hebben om verder te werken aan ons chassis en technisch programma voor 2018.”

“Voor een bedrijf als McLaren is het altijd lastig om duurzame samenwerkingen te onderhouden met technische partners,” gaat Brown verder. “We zijn er ook van overtuigd dat we Renault kunnen helpen om hun power unit te ontwikkelen tot een racewinnaar.”

Door de overstap van Renault ziet Honda zich gedwongen om zich te verbinden aan Toro Rosso waar ze dan weer op hun beurt Carlos Sainz naar de fabrieksformatie van Renault zien vertrekken.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul verklaart dat hij Carlos Sainz een zeer getalenteerde rijder vindt die ze al een tijdje in het oog houden.

“We denken dat Nico en Carlos elkaar goed zullen aanvullen zowel op als naast de baan en die combinatie moet ons in staat stellen om blijven vooruit te gaan,” aldus Abiteboul. “Ik wil ook Jolyon (Palmer) nog bedanken voor al het werk dat hij de laatste twee jaar voor ons gedaan heeft. We wensen hem dan ook het beste voor het vervolg van zijn carrière,” besluit de Fransman. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België