logo
 

Alonso heeft geen verwondingen overgehouden aan de crash

02 september 2012 — Fernando Alonso is blij dat hij geen verwondingen heeft overgehouden aan, op het eerste gezicht, best wel een hevige crash. Alonso bleef na de crash in zijn auto zitten omdat hij na eigen zeggen last had van zijn rug. Hier heeft hij verder gelukkig geen last meer van gehad.

“Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik geen punten heb gescoord. Maar ik ben ook erg blij dat ik er over vijf dagen überhaupt bij kan zijn”, vertelde Alonso. “De auto van Grosjean was zo dicht bij mijn hoofd en handen, het had veel erger kunnen zijn. Volgens mij is alles bovenop de auto kapot gegaan. Ik wist ook niet wat er was gebeurd, tot ik de herhalingen zag.”

“Ik had wat last van mijn rug en daarom bleef ik zitten, maar daarna was een klein brandje dat geblust werd. Vanwege de rook kon ik niet meer ademhalen, dus ik besloot toch maar uit de auto te stappen”, aldus de Spanjaard. Over zijn race zei hij: “Mijn start was goed en ik wist de Sauber-coureurs in te halen, waarna ik derde lag. Ik stuurde vervolgens in en toen voelde het alsof ik door een trein werd geraakt. Het was een geweldige klap.”


Geschreven door Robin Mengerink

Categorieën: GP van BelgiëFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België