Alonso heeft nieuwe Honda-motor nodig: “Dat betekent nog minder pk’s”

15 april 2017 — Fernando Alonso kon doorstoten naar Q2 maar daar houdt het goede nieuws ook op voor de Spanjaard. Alonso was immers kansloos in Q2 omdat zijn Honda-motor de geest gaf.


Opnieuw motorproblemen bij McLaren, deze keer tijdens de kwalificatie. Alonso kon zijn snelle ronde tijdens Q2 niet afwerken doordat zijn motor vlak voor het einde van de ronde de geest gaf.

“Het is echt jammer. Mijn rondje verliep goed,” zei Alonso teleurgesteld. “Ik verbeterde mijn rondetijd uit Q1 met ongeveer een halve seconde, ik denk dan ook dat ik 13de, 14de, of misschien zelfs 12de zou geweest zijn, afhankelijk van de anderen.”

“Toen ik in de laatste bocht ging, ging de motor stuk en reed ik langzaam richting de pitlane. Het zou sowieso een moeilijke race worden en dit maakt het nog moeilijker.”

Alonso laat weten dat de Honda-motor vervangen dient te worden. Voorlopig levert dat geen gridpenalty op maar het maakt voor Alonso de race er niet eenvoudiger op.

“We moeten de power unit vervangen. Zonder de kans om de motor deftig te kalibreren zullen we de race waarschijnlijk niet afwerken met de volledige motorkracht en die was al niet groot,” besluit Alonso.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België