“Alonso heeft uitdagingen nodig om zichzelf te bewijzen”

04 februari 2018 — Voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt dat Fernando Alonso nieuwe uitdagingen nodig heeft om voor zichzelf te bewijzen dat hij de beste rijder ter wereld is.

Deze week maakte Toyota wereldkundig dat ze Fernando Alonso hebben toegevoegd aan hun line-up voor het komende WEC-seizoen. In zijn jacht op de ‘Triple Crown’ zal de Spanjaard een gooi doen naar de overwinning in de 24 uren van Le Mans, als hem dat lukt rest hem alleen nog maar de Indy 500 te winnen. Vorig jaar nam de tweevoudige wereldkampioen Formule 1 al eens deel aan de Indy 500 maar dat draaide op een sisser uit.

De voormalige teambaas van Alonso bij Ferrari, Stefano Domenicali, gelooft dat die drang om zichzelf te bewijzen een gevolg is van de moeilijke periode die zijn team McLaren doormaakt.

“Fernando zoekt uitdagingen in andere klassen dan de Formule 1 omdat zijn team een moeilijke periode doormaakt,” aldus Domenicali in het Italiaanse dagblad ‘Corriere dello Sport’. “Hij wil tonen wat hij kan en dat hij nog steeds één van de beste rijders ter wereld is.”

Hoewel de successen van Alonso al een tijdje achter ons liggen wordt hij door veel kenners nog steeds beschouwd als één van de sterkste rijders van de grid. De laatste wereldtitel van de Spanjaard dateert al van 2006 en de laatste keer dat hij een GP wist te winnen was zijn thuisrace in 2013.

“Wie is sterker, Hamilton of Alonso?” vraagt de Italiaan zich luidop af. “Dat is moeilijk om in te schatten. De ene is misschien beter op het vlak van de kwalificaties, terwijl de andere dan misschien beter is tijdens de races of op psychologisch vlak.

“Tegenwoordig heb je drie toprijders: Hamilton, Vettel en Alonso. Het onderlinge verschil is minimaal en veel hangt af van welk materiaal ze ter beschikking hebben.”

Als Domenicali even een blik werpt op het komende seizoen voorspelt hij weer een felle strijd tussen Ferrari en Mercedes met Red Bull als derde hond in het kegelspel.

“Ik denk dat we ook dit jaar weer een duel zullen zien tussen Mercedes en Ferrari maar we zullen ook rekening moeten houden met Red Bull. Zij zullen zeker en vast verschillende races winnen.”

Sinds 2016 is Stefano Domenicali CEO van Lamborghini. Wanneer men hem de vraag stelt of we het legendarische merk met de stier binnen afzienbare termijn in de Formule 1 mogen verwelkomen vertelt hij dat de F1 alvast de eerstvolgende vijf jaar geen prioriteit is voor Lamborghini.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België