logo
 

“Alonso herinnert zich crash niet”

24 februari 2015 — Volgens voormalig F1-teambaas Flavio Briatore herinnert Fernando Alonso zich de crash niet die hij maakte tijdens de F1-test in Barcelona.


Dat de Spanjaard zich de crash niet herinnert zou volgens Briatore echter perfect normaal zijn.

“Hij herinnert zich het ongeval niet, maar dat is perfect normaal. Ik denk zelfs dat hij morgen het ziekenhuis zal mogen verlaten,” zei Flavio Briatore tegenover de Italiaanse radiozender ‘Rai’. Briatore en Alonso hebben jarenlang intensief samengewerkt bij Renault, waar ze samen twee wereldtitels veroverden.

Briatore begrijpt bovendien ook allerlei speculaties en geruchten niet. Volgens Briatore is het niet juist dat Alonso vlak voor de crash het bewustzijn zou verloren hebben. Volgens hem tonen de telemetriegegevens van McLaren dat ook aan.

Bovendien ontkent McLaren ook dat Alonso een stroomstoot zou gekregen hebben. Die geruchten kwamen er omdat McLaren de voorbije dagen meermaals problemen had met ERS.

“Ik begrijp al die theorieën niet. Het was een normaal ongeval. Jammer genoeg gebeuren zo’n dingen nu eenmaal, zelfs bij rijders zoals Fernando. De G-krachten zijn immers enorm hoog. Soms gebeurt er zelfs een spectaculair ongeval zonder dat een rijder er iets aan over houdt,” besluit Briatore.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België