Alonso: “Het wordt een bijzonder moeilijk weekend”

22 maart 2017 — Fernando Alonso beseft dat hij in Melbourne samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne een bijzonder moeilijk eerste F1-raceweekend tegemoet gaat. Tegelijkertijd blijft Alonso naar eigen zeggen "ongelooflijk gemotiveerd".


De voorbereiding van het McLaren F1 team was redelijk dramatisch. De nieuwe wagen, de MCL32, viel om de haverklap stil door problemen met de Honda-motor. De krachtbron van de Japanners was niet betrouwbaar genoeg en ook niet krachtig genoeg.

Grote vraag is in welke mate de Japanners in de aanloop naar het eerste raceweekend nog aanpassingen hebben kunnen doen. Ook Ferando Alonso beseft dat en net als de grote meerderheid vreest hij dat McLaren een enorm moeilijk weekend tegemoet zal gaan.

“Na twee moeilijke testweken zijn we voorbereid op een erg moeilijke eerste raceweekend in Melbourne,” blikt Fernando Alonso vooruit naar de GP van Australië, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. “We zullen ons best doen met wat we hebben. Er wordt enorm hard samengewerkt in het team maar door het gebrek aan tijd voorafgaand aan de eerste race heb je weinig mogelijkheden om grote wijzigingen te doen.”

“Het eerste wat we willen doen is de betrouwbaarheid verbeteren. Vervolgens kunnen we pas voorspellingen doen op het vlak van de prestaties. We zullen proberen om zo veel mogelijk van het weekend te genieten.”

En met betrouwbaarheid staat of valt alles. Indien de motor niet betrouwbaar is kan je hem ook niet krachtiger maken. Er wordt zelfs gevreesd dat geen van beide McLaren-bolides komende zondag in Melbourne de finish zal halen.

Geen mooie vooruitzichten voor McLaren, maar ook niet voor Alonso, die aan het laatste jaar van zijn driejarig contract bij McLaren begint. Veel zal afhangen van dit seizoen of Alonso ook na 2017 nog voor McLaren zal rijden en in de F1 actief zal blijven.

Alonso heeft immers steeds gezegd dat de reglementswijzigingen, de nieuwe manier van rijden, alsook de competitiviteit van de nieuwe McLaren F1-bolide zullen bepalen of hij er na 2017 al dan niet mee zal ophouden. In de aanloop naar het nieuwe seizoen blijft Alonso echter vastberaden en bijzonder gemotiveerd.

“Ik ben enorm gemotiveerd voor dit seizoen en ik kan niet wachten om te zien hoe de reglementswijzigingen de manier van racen in de F1 beïnvloedt en verandert. We weten nu al dat de fysieke belasting veel groter zal zijn en dat het een grotere uitdaging zal zijn om met de wagens te rijden. Vanuit het standpunt van de rijders is dat net wat we met de nieuwe regels wensten te bereiken. Ik hoop dan ook dat we mooie gevechten op de baan zullen zien,” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België