Alonso: “Het wordt leuk om plaatsen goed te maken tijdens de race”

01 november 2015 — Volgens Fernando Alonso lag de focus bij McLaren-Honda niet op de kwalificatie maar op de race.


Aangezien zowel Alonso als Button reeds voor aanvang van het raceweekend wisten dat ze een gridpenalty zouden krijgen lag de focus bij McLaren-Honda volledig op de race.

Maar best ook want Jenson Button kon door een motorprobleem niet deelnemen aan de kwalificatie en Alonso geraakte niet verder dan een zestiende tijd. Een goede afstelling van de wagen met het oog op de race moet vervolgens beterschap brengen.

“We wisten dat we op de laatste rij zouden moeten vertrekken en er was geen tijd om Jenson zijn wagen op tijd klaar te krijgen. Ik moest dan ook vooral een snelle ronde neerzetten om te zien of alles in orde was met de wagen,” blikt Alonso terug op de kwalificatie. “We hebben alleen maar aan de configuratie voor de race gewerkt. Ik heb heel de ochtend met veel brandstof aan boord gereden zodat ik een goed gevoel met de banden kreeg.”

Alonso hoopt om net als in Austin plaatsen goed te maken en een leuke race te beleven.

“Het zal leuk worden om achteraan te starten en plaatsen goed te maken. Het weer kan ook interessant worden met de regen. Laat ons hopen zodat we zo veel mogelijk plaatsen kunnen goedmaken. We wisten dat dit circuit het moeilijkst zou worden voor de motor, zowel wat de hoogte waarop we rijden betreft als de overige karakteristieken voor onze wagen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België