Alonso: “Het zal een gekke maar leuke race worden”

28 april 2018 — Fernando Alonso slaagde er in zijn McLaren opnieuw niet in om door te stoten naar Q3. De Spanjaard kwalificeerde zich als dertiende, een plaats waar hij wel een abonnement op lijkt te hebben.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“De kwalificatie is nog steeds niet ons sterkste punt van een raceweekend,” blikte Alonso terug op de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan. “Het is de derde keer op rij dat ik me als dertiende heb gekwalificeerd.”

Alonso wist de voorbije drie races telkens in de punten te finishen en verzamelde tijdens de eerste drie races al meer punten dan vorig jaar tijdens een volledig seizoen. Van op de dertiende plaats op de grid wil Alonso morgen uiteraard een vierde puntenfinish behalen.

“Meestal bevinden we ons dan blijkbaar in een goede positie om punten te behalen. Hopelijk is morgen opnieuw één van die goede dagen.”

Voor die nieuwe puntenfinish wil Alonso optimaal profiteren van gebeurtenissen en incidenten tijdens de race.

“Tijdens een straatrace gebeurt er vaak erg veel, in het bijzonder op dit circuit. Het is mentaal een zware race en ik denk dan ook dat het morgen tegelijkertijd een gekke en leuke race zal worden.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image