logo
 

Alonso hoopt dat een goede bandenstrategie hem tijdens de race kan helpen

08 juni 2014 — Fernando Alonso hoopt dat een goede bandenstrategie hem enkele plaatsen kan opleveren tijdens de race.

image
Alonso en Ferrari leken het raceweekend in Canada goed te beginnen en het zag er dan ook naar uit dat Ferrari opnieuw iets competitiever voor de dag zou komen. De kwalificatie verliep echter heel wat minder goed. Alonso moest tevreden zijn met de zevende plaats maar de Spanjaard hoopt dat de race beter zal verlopen.

“Ik denk dat dit de limiet was,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “Mijn ronde was zeer, zeer goed. Hij was verrassend goed. Toen ik over de finishlijn reed waren er zes anderen sneller dan mij en dat waren ze doorheen gans de kwalificatie. Het is niet zo dat ze in Q3 plots sneller waren.”

Alonso moest beide wagens van Mercedes, Red Bull en Williams voor zich dulden, al wil de Spanjaard daar tijdens de race nog wel verandering in brengen.

“Momenteel presteert Williams hier verrassend goed en ook Red Bull is zeer snel. We willen voor de tweede plaats bij de constructeurs strijden en we willen dan ook voor hen eindigen in de race. Dat is wat we nodig hebben wanneer we in het kampioenschap willen meestrijden.”

Opvallend is dat Ferrari al een aantal keer competitiever is op vrijdag dan tijdens de rest van het weekend. Volgens Alonso heeft veel te maken met de manier waarop Ferrari het raceweekend aanpakt in vergelijking met de concurrentie. Ook de temperatuur speelt daarbij een belangrijke rol. Ook tijdens de race zal de temperatuur volgens Alonso cruciaal zijn om te bepalen hoe competitief iedereen is.

“Op vrijdag leek de zachte band de betere keuze voor de race, op zaterdag was het met de warmere temperaturen dan weer de supersoft die de voorkeur genoot. De supersoft presteerde redelijk goed, dus wanneer het ook tijdens de race warmer is dan wisselen we misschien naar de supersoft. Misschien proberen we zo een extra pitstop te maken, we moeten immers iets doen,” was de conclusie van de Spanjaard.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België