logo
 

Alonso hoopt op een nat weekend

30 augustus 2012 — Alonso hoopt op regen dit weekend, hij gelooft dat nat weer beter bij zijn Ferrari past. Desondanks is het een feit dat Alonso een voorsprong heeft van 40 punten in het klassement geeft hij wel toe dat zijn huidige auto niet de snelste is van het seizoen tot nu toe. Daarom ziet hij regen als kans om zijn voorsprong te vergroten, maar is er ook van bewust dat er meer kans is op een crash.

“Als je niet competitief bent werken nattige omstandigheden in je voordeel, omdat je meer kunt doen, bijvoorbeeld de juiste banden kiezen op dat moment.”

“Op dit moment weet ik niet wat het beste voor ons zou zijn, maar als je terug kijkt op het seizoen dit jaar kun je misschien stellen dat een race in de regen beter voor ons is.”

“Maar aan de andere kant, regen kan je ook tegenwerken zoals de kans op aquaplaning. Regen kan je helpen maar kan je ook in een keer van de baan af helpen.”

“Ik heb al dagen uitgekeken naar België, er zijn zeven races in Europa, veel veranderingen in tijdzone’s, veel reizen. Dus je moet je voor 100 procent inzetten want het wordt een lang eind van het seizoen.”

image

Geschreven door Robin Mengerink

Categorieën: GP van BelgiëFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië