logo
 

Alonso: “Hopelijk kunnen we strijden om de punten”

30 september 2018 — Door een slimme zet van McLaren tijdens de eerste vrije training start Fernando Alonso als eerste van de rijders die gridstraffen hebben gekregen door motorwissels. De Spanjaard hoopt om te kunnen strijden om de punten.


Tijdens de eerste vrije training voor de GP van Rusland moest Fernando Alonso zijn wagen afstaan aan Lando Norris. De jonge Brit was als eerste de baan op, waardoor Alonso als zestiende zal starten aan de GP van Rusland, als eerste van de rijders met gridstraffen door motorwissels. Het reglement vertelt ons immers dat de gridplaatsen voor rijders met gridstraffen bepaald wordt door de volgorde van wanneer een nieuw element voor het eerst op de baan komt.

Alonso begon dan ook zijn interview na de kwalificatie met een grapje: “Die slimme zet is onze grootste winst van het weekend, vier posities door de eerste vrije training.”

“Tijdens de kwalificatie hebben we niet alles uit de wagen gehaald, omdat onze startpositie al vaststond door de gridstraf.”

“Ik had dan ook maar twee doelen: een ronde rijden binnen de 107 procent regel en Stoffel helpen met een slipstream om hem naar Q2 te krijgen. Ik probeerde geen snelle ronde te rijden. Ik gebruikte de motor op de veilige modus.”

“We hebben ons vooral gefocust op de snelheid tijdens de race. Hopelijk hebben we een goede strategie en kunnen we goed zorgen voor de banden. Het doel is om punten te halen.”

“De race zal moeilijk worden door de banden. Tijdens de race zal het ook warmer worden, waardoor we denken dat de hyperzachte banden er onder zullen lijden. Hopelijk hebben we daardoor een voordeel tijdens de race.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België