Alonso: “Ik ben de beste, maar dat valt moeilijk te bewijzen”

04 april 2019 — Fernando Alonso mag dan wel afscheid genomen hebben van de Formule 1, de Spanjaard is momenteel nog actief in verschillende andere raceklassen. Alonso heeft dan ook een duidelijk missie, bewijzen dat hij de allerbeste is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Alonso is er van overtuigd dat hij de snelste is, al valt dat in een sport zoals de Formule 1 volgens hem maar moeilijk te bewijzen.

“Ik denk dat ik de beste ben, ik denk dat iedereen denkt dat hij de beste is,” aldus Alonso volgens ‘RaceFans’. “Het is echter moeilijk om dat te bewijzen, zeker in de Formule 1. Alleen als je tijdens een seizoen over het juiste pakket beschikt kan je het bewijzen, anders niet.”

“Ik ben gedurende heel wat jaren in de Formule 1 zeer competitief geweest, heb ook het geluk gekend om titels te behalen.”

De Spanjaard verwijst onder andere naar het vorige F1-seizoen, waarin hij tijdens elke kwalificatie onze landgenoot Stoffel Vandoorne wist te kloppen.

“Mijn laatste seizoen was mogelijk zelfs mijn sterkste met 21-0 tegenover mijn teamgenoot in de kwalificatie, iets dat ik nog nooit in mijn carrière had gedaan.”

Na zijn afscheid van de Formule 1 ligt de focus van Alonso meer dan ooit op het veroveren van de felbegeerde ‘Triple Crown’. Dat hij ook succesvol kan zijn in andere raceklassen bewees Alonso al meermaals.

“Nu ik de 24u van Le Mans, Daytona en Sebring heb gewonnen, en hopelijk ook tijdens de Indy 500 competitief zal zijn, alsook enkele andere dingen die ik naast de circuits kan, iets dat nog nooit eerder is gedaan in de sport. Ik kijk er naar uit, naar zo’n uitdagingen,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België