Alonso: “Ik ben hier om te winnen”

23 februari 2016 — Fernando Alonso heeft bevestigd dit seizoen en volgend seizoen zeker bij Mclaren-Honda te blijven. Hij completeerde op de tweede testdag van 2016 meer ronden dan op alle wintertestdagen van 2015 samengeteld.


Verwijzend naar de geruchten die er waren op het einde van vorig seizoen, in verband met een eventueel sabbatjaar, vroeg men vandaag opnieuw naar Alonso’s toekomstplannen. Zijn antwoord was klaar en duidelijk: “Ik blijf zonder twijfel nog minstens in 2016 en 2017 bij Mclaren-Honda.”

Verder liet hij ook nog weten dat deze geruchten waarschijnlijk terug naar boven komen door de komkommertijd en hij hoopt dat de media zich nu weer zullen focussen op het testen en racen.

Hij durfde zijn kansen voor dit jaar nog niet in te schatten, maar heeft wel een duidelijk doel: “Ik ben hier om te winnen, net als alle andere rijders.”

Overigens vertelde hij dat men pas in Australië, of zelfs pas na de eerste drie races, een beeld zal krijgen van hoever men staat. De eerste twee dagen waren met heel wat rondjes in elk geval al productief en bemoedigend voor Mclaren-Honda en Alonso.

Geschreven door: Miguel Fernandez


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië