logo
 

Alonso: “Ik ben niet de baas bij McLaren”

07 juli 2018 — Fernando Alonso ontkent dat hij betrokken is bij het ontslag van Eric Boullier bij McLaren. Hij laat zijn volle vertrouwen blijken in Zak Brown, de baas bij McLaren, om het team uit Woking terug naar de top te brengen.


Door de opkomende druk na de tegenvallende resultaten, besloot Eric Boullier op te stappen als teambaas bij McLaren. De taken worden vanaf verdeeld tussen Gil de Ferran, Andrea Stella en Simon Roberts.

De nieuwe structuur binnen McLaren lijkt beïnvloed te zijn door Fernando Alonso. De Spanjaard werkte vorig jaar samen met de Ferran voor aanvang van zijn debuut in de Indy 500 en nam Stella mee naar McLaren als zijn race ingenieur nadat ze al samen werkten bij Ferrari.

“Als Zak (Brown) denkt dat er andere mensen beter passen voor bepaalde posities binnen McLaren, dan moet hij denken dat dat het beste is voor het team. Ik heb het volle vertrouwen in Zak, net zoals ik Eric (Boullier) honderd procent vertrouwde. Ik heb altijd vertrouwen in de bazen, want zij hebben alle informatie. Ik rij enkel met de auto.”

“Ik ben dan ook niet degene die de touwtjes in handen heeft bij McLaren. Maar ik heb zeker meer ervaring dan alle ingenieurs langs het circuit. Mijn race ingenieur is aan zijn zesde jaar bezig, andere ingenieurs vier of negen jaar… Ik ben aan mijn achttiende jaar bezig.”

“Ik probeer dan ook mijn mening te geven aan de hand van mijn ervaringen bij andere teams. Dat is niet anders dan alle andere rijders.”

Alonso liet tijdens de persconferentie ook blijken dat hij Zak Brown absoluut vertrouwt. Hij vergelijkt zijn huidige baas met voormalig Renault-baas Flavio Briatore.

“Ik heb een erg goede relatie met Zak, ook al kennen we elkaar nog niet zo lang. Hij is een racer, hij begrijpt wat racen is. Ik denk dan ook dat hij de juiste leider is voor de toekomst van McLaren.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België