Alonso: “Ik ben opnieuw klaar voor mijn taak in de F1”

06 juni 2017 — Fernando Alonso heeft genoten van zijn eenmalig optreden in de Indycar en zijn deelname aan de Indy 500. De Spanjaard is nu naar eigen zeggen klaar om zijn 'dagtaak' opnieuw op te nemen, racen in de F1.


Alonso blikt tevreden terug op zijn deelname aan de Indy 500 maar komend weekend wacht al een volgende uitdaging, de GP van Canada. Grote vraag zal zijn hoe McLaren met de Honda-motor op het Circuit Gilles Villeneuve zal weten te presteren. De lange rechte stukken vragen veel van de motor. Het is een compleet andere circuit dan dat van Monaco, waar McLaren een stuk competitiever voor de dag kwam.

“Het is goed om terug te keren naar Canada. Ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd enorm veel tijd heb doorgebracht in Noord-Amerika, ” vertelt Alonso met een kwinkslag. “De Indy 500 was een ongelooflijke ervaring en het was geweldig om een compleet andere rijstijl te leren en dat op een andere circuit met een compleet andere wagen. Ik ben echter klaar om mijn ‘vaste dagtaak’ opnieuw op te nemen en opnieuw in de F1 te gaan racen.”

Alonso zelf houdt van het circuit in Canada, al beseft hij ook dat het een uitdaging zal vormen voor McLaren vooral Honda.

“Ik heb altijd genoten van de Canadese grand prix. Het circuit is uniek en het is erg veeleisend voor zowel de wagen als de rijder, het is echt een circuit voor racers,” aldus Alonso. “De layout van het Circuit Gilles Villeneuve vergt veel motorkracht en daarom hangt veel af van je snelheid op de rechte stukken en van de motor.”

“Het circuit zal niet zo goed bij onze wagen passen als het bochtige en trage circuit van Monaco. Ik kijk er echter naar uit om opnieuw met de MCL32 te rijden en opnieuw bij te praten met de jongens en meisjes van het team. Ik kijk er naar uit om opnieuw op het circuit te gaan en niet alleen bochten naar links te nemen!” grapt Alonso.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image