Alonso: “Ik had Honda misschien geen ‘GP2 engine’ moeten noemen”

02 februari 2020 — Fernando Alonso heeft zich in een interview met 'F1 Racing' opnieuw uitgelaten over zijn veelbesproken uitspraak dat hij de Honda-motor bij McLaren een 'GP2 engine' noemde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Honda en McLaren begonnen in 2015 opnieuw een intense samenwerking toen de Japanners als motorleverancier terugkeerden naar de sport. Dat die samenwerking niet echt succesvol kan genoemd worden is algemeen geweten maar al tijdens het eerste seizoen kwam de samenwerking onder hoogspanning te staan.

Uitgerekend tijdens de thuisrace van Honda vergeleek Fernando Alonso de Honda F1-motor met een GP2-motor. De Spanjaard was zo gefrustreerd doordat hij op het rechte stuk constant op eenvoudige wijze werd gepasseerd dat hij over de boordradio ‘GP2 engine’ riep.

In een interview met ‘F1 Racing’ laat Alonso nu weten dat hij dat misschien niet had moeten doen.

“Het kwam voort uit frustratie en misschien had ik dat niet moeten zeggen,” aldus Alonso.  “Ik zei dat toen echter niet voor de camera’s of tijdens een persconferentie. Het gebeurde tijdens een privégesprek met mijn engineer. Het was niet bedoeld voor het publiek maar de motor was toen gewoon erg slecht.”

Nu Honda met Red Bull Racing veel succesvoller is en zelfs races wint wordt Alonso vaak aangesproken over zijn GP2-uitval richting Honda. De Spanjaard zelf koestert geen wrok tegenover Honda.

“Tijdens het eerste jaar deden we in Jerez tijdens de wintertest maar zeven rondjes in vier dagen tijd. Honda wint nu een race en dan krijg ik reacties zoals ‘Nu de GP2 engine wint moet het zeker een droevige dag voor jou zijn’,” aldus Alonso.

“Ik ben zeer blij voor ze, maar de motor waarover ik in mijn wagen beschikte was niet dezelfde als de motor waarmee Red Bull in Brazilië won.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België