Alonso: “Ik heb heel wat opties voor 2018”

14 september 2017 — Fernando Alonso lijkt zijn lot niet onvoorwaardelijk aan dat van McLaren te willen verbinden, al zegt de Spanjaard wel dat hij bij voorkeur in de Formule 1 wenst te blijven.


De voorbije dagen ontstonden er geruchten dat Alonso eventueel de overstap van McLaren naar Williams zou maken. De Spanjaard wil over een wagen beschikken waarmee hij kan strijden voor overwinningen, al is uiteraard maar de vraag of dat in 2018 met een Williams binnen de mogelijkheden ligt.

Uiteraard hoort ook de overstap naar een eventuele andere raceklasse tot de mogelijkheden, een raceklasse waarin Alonso eventueel wel over een wagen kan beschikken waarmee hij kan strijden voor overwinningen. Na zijn deelname aan de Indy 500 wordt Alonso ook gelinkt aan een eventuele overstap naar de IndyCar. Alonso geeft alvast toe dat er verschillende mogelijkheden zijn.

“Er zijn overal mogelijkheden en ze zijn allemaal erg goed,” antwoordde Alonso toen hem gevraagd werd of er nog steeds een kans bestaat dat hij volgend jaar aan de IndyCar zal deelnemen. “Je moet geduldig zijn en enkele weken wachten.”

Alonso laat dus uitschijnen dat er op korte termijn geen aankondiging over zijn toekomst zal volgen, zelfs indien McLaren in de loop van de komende dagen een samenwerking met Renault aankondigt.

“Wat ik volgend jaar ook doe, het is omdat ik wil winnen. Ik zal aan geen enkele raceklasse deelnemen omdat ik in de top tien of top vijftien kan eindigen. Er zijn heel wat opties en mogelijkheden die ik aan het bekijken ben. De Formule 1 is mijn eerste en enige prioriteit. Ik zal wachten tot ik daarover een beslissing neem alvorens over eventuele andere raceklassen te beslissen.”

“Tegelijkertijd wil ik McLaren tijd geven. Na de voorbije drie jaren waarin we heel wat problemen kenden en waarin we samen heel wat doorstaan hebben, wil ik hen tijd geven om beslissingen te nemen. Ik wil het toekomstperspectief van de wagen voor volgend jaar eerst kennen. Nadat zij een beslissing hebben genomen zal ik mijn beslissing nemen,” besluit Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië