logo
 

Alonso: “Ik kan morgen de race nog steeds winnen”

24 augustus 2013 — Fernando Alonso kende een teleurstellende kwalificatie. De Spanjaard kwam te laat over start-finish om nog een bijkomende snelle ronde te rijden waardoor hij zich slechts als negende wist te kwalificeren voor de race van morgen. Toch is Alonso ervan overtuigd dat hij morgen nog steeds kan winnen.

image
Alonso is van mening dat hij wat pech heeft gekend tijdens de kwalificatie, vooral omdat heel wat rijders nog een snelle ronde konden neerzetten toen het net enigszins ophield met regenen.

“De omstandigheden hebben ons enigszins geschaad,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “In Q1 waren we onder natte omstandigheden eerste, in Q2 onder droge omstandigheden tweede. Ik denk dan ook dat het potentieel zeker in de wagen zat.”

“In Q3 hadden sommigen wat geluk. Tijdens de extra ronde die ze konden doen stopte het bijna compleet met regenen. Dat hielp hen voor zo’n drie à vier posities. We konden misschien niet voor de polepositie strijden maar de vierde, vijfde of zesde plaats had zeker mogelijk geweest.”

Van op de negende plaats moeten vertrekken is zeker geen geschenk maar gezien de weersvoorspellingen voor morgen is alles misschien wel mogelijk. Er wordt immers regen voorspeld voor morgenmiddag. Ook Alonso beseft dit.

“Morgen de race winnen, dat is mijn doel. Ik denk dat we het kunnen,” zei Alonso. “Alles is hier mogelijk. Vorig jaar startte Vettel hier als elfde en werd hij tweede.”

“Spa biedt je steeds enorme mogelijkheden voor een comeback, zeker op het vlak van de weersomstandigheden. We moeten positief denken want zowel onder droge als natte omstandigheden presteert de wagen goed,” besluit de Spanjaard.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië