Alonso: “Ik sta open voor F1-comeback, gesprekken met Mercedes gehad”

19 juni 2019 — Tijdens een interview heeft Fernando Alonso te kennen gegeven dat hij open staat voor een comeback in de Formule 1. Daarnaast zou Alonso in het verleden ook gesprekken gevoerd hebben met Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Eind vorig jaar nam Fernando Alonso afscheid van de Formule 1 en beproefde hij zijn geluk in de motorsport onder andere in de IndyCar en het WEC. Grote vraag is en blijft of het afscheid definitief was of dat een F1-comeback alsnog zal plaatsvinden.

Vorige week liet Zak Brown nog weten dat een terugkeer van Alonso naar McLaren enkel en alleen mogelijk zou zijn indien er een derde wagen ingezet mag worden. Uiteraard zijn er voor Alonso echter ook eventuele andere mogelijkheden. De Spanjaard zelf sluit een comeback alvast niet uit.

“Ik sta in de toekomst open voor interessante aanbiedingen,” zei Alonso tegenover het magazine ‘Man in Town’. “Indien ik beslis om terug te keren naar de F1 dan zal dat alleen gebeuren indien er een realistische kans is op het winnen van de wereldtitel.”

“Ik ben niet geïnteresseerd in projecten die vanaf nul beginnen. Ik wil een wagen waarmee ik onmiddellijk kan winnen,” aldus Alonso, die een herhaling van wat hij bij McLaren meemaakte duidelijk wil vermijden.

“Indien de Formule 1 opnieuw aantrekkelijk wordt dan twijfel ik er niet aan dat ik zal terugkeren.”

Nog opmerkelijk is dat Alonso in het interview aangeeft dat hij in het verleden gesprekken met het Mercedes F1 team heeft gevoerd.

“Ik heb in het verleden contact met Mercedes gehad,” aldus Alonso. “Toen Nico Rosberg in 2016 besloot om de Formule 1 vaarwel te zeggen heb ik met Toto Wolff gesproken. We zijn echter nooit tot een akkoord gekomen.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België