Alonso: “Ik wil loyaal zijn tegenover McLaren”

05 september 2017 — Fernando Alonso zal naar eigen zeggen pas beslissen over zijn toekomst wanneer McLaren zelf een beslissing heeft genomen over haar motor voor 2018 De Spanjaard wil op die manier loyaal zijn tegenover McLaren.


Alonso zijn contract bij McLaren loopt eind dit seizoen af. De Spanjaard hield altijd vol dat hij tegen ongeveer september een beslissing zou nemen over zijn toekomst. Ferrari en Mercedes lijken echter geen mogelijkheid te zijn en daardoor heeft de Spanjaard maar weinig mogelijkheden binnen de F1.

Ondanks Alonso zijn vaak harde uitspraken over de boordradio wil Alonso loyaal zijn tegenover McLaren en pas een beslissing nemen over zijn toekomst wanneer McLaren zelf beslist heeft over haar motor. Daarbij lijkt de keuze te gaan tussen bij Honda blijven of de overstap maken naar Renault.

“Ik wil loyaal zijn tegenover het team,” vertelde Alonso tegenover de Spaanse tv-zender ‘Antena 3’. “Ik geef hen een kans. We hebben samen moeilijke tijden doorstaan. Ik voel me deel van het team en ze verdienen het.”

“McLaren bevindt zich in een moeilijke situatie omdat ze de voorbije drie jaar helemaal niet competitief waren. Drie jaar niet competitief zijn is het maximum voor een team zoals McLaren, één van de beste teams in de geschiedenis van de F1.

Alonso is er van overtuigd dat McLaren vanaf volgend jaar een stuk beter zal presteren. Die gedachte zou de Spanjaard er toe kunnen aanzetten om bij de renstal te blijven.

“Vanaf volgend jaar gaat het veranderen. Ik weet niet wat er zal gebeuren maar ik ben optimistisch.”

“De motor veranderen is één mogelijkheid. Ik zal wachten op de beslissing van het team alvorens ik mijn beslissing neem. Ik zal beslissen wanneer zij beslist hebben en ze weten over welk pakket ze in 2018 beschikken,” besloot Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaFernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië