logo
 

Alonso: “Ik zal morgen zoveel mogelijk proberen verdedigen”

11 november 2017 — Fernando Alonso zal tijdens de GP van Brazilië vanop plaats zes starten, zijn beste startpositie van het seizoen. De Spanjaard kwalificeerde zich als zevende, maar schuift een plaats op door een gridstraf voor Daniel Ricciardo.


“Ik ben erg blij met de zevende tijd, zeker omdat het een moeilijke kwalificatie was”, klonk het bij Alonso na de kwalificatie voor de GP van Brazilië. “Het waren moeilijke omstandigheden. Je ziet enkele regendruppels en daarom ga je toch wat voorzichtiger rijden, ook al is de baan droog. Je moet dan volledig op de wagen vertrouwen om je in de bocht te gooien.”

“Op vrijdag was ik niet tevreden met de balans van de wagen, maar vandaag hebben we duidelijk een stap voorwaarts gezet en waren we competitief.”

“De zesde plaats is een fantastische positie om de race te starten en om punten te scoren. We weten dat Hamilton en Ricciardo snel zullen terugkeren. Ik zal zoveel mogelijk proberen verdedigen, ook al wordt het morgen een erg zonnige dag. Het wordt dus niet makkelijk om onze positie te behouden.”

“Wat regen is altijd welgekomen voor ons. We zijn wat competitiever onder natte omstandigheden. Hoe dan ook, in de top tien eindigen is het doel voor morgen.”

image

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BraziliëFernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië