“Alonso is een moeilijkere teamgenoot dan Hamilton”

27 november 2015 — Volgens Jenson Button is Fernando Alonso een moeilijkere teamgenoot om bij je in het team te hebben dan wereldkampioen Lewis Hamilton.


Jenson Button vormde dit seizoen voor het eerst een rijdersduo met Fernando Alonso. De Brit maakt nu aan het eind van dat seizoen de vergelijking met Hamilton als teamgenoot, waarmee hij drie seizoenen samen bij McLaren heeft gereden.

Volgens Button vormt Alonso een grotere uitdaging als teamgenoot dan drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

“Tijdens een race is het een grotere uitdaging. Ik zou zeggen, een meer constante dreiging,” zegt Button wanneer hij Alonso vergelijkt met Hamilton. “Hij is er altijd. Tijdens sommige races was Lewis ongenaakbaar. Tijdens andere races vroeg ik me dan weer af waar hij was. Ik vermoed dat hij nu een andere rijder is met meer ervaring maar Fernando is altijd daar, hij is altijd competitief.”

“Wanneer hij voor je is dan houd je je vast en wanneer hij achter je rijdt dan pusht hij jou enorm. Dat is uiteraard fantastisch, ik hou ervan. Ik denk dat het belangrijk is binnen een team. Het heeft ons dit seizoen zeker en vast geholpen,” besluit Button.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België