logo
 

Alonso: “Jammer genoeg een lange race zonder punten”

30 september 2018 — Voor Fernando Alonso waren er weinig positieve punten aan de GP van Rusland. De Spanjaard finishte de race als veertiende buiten de punten en het was bovendien al bij al een weinig opwindende race voor de Spanjaard.


Fernando Alonso vatte de race in Sochi als zestiende aan maar aan de finish moest de Spanjaard tevreden zijn met een veertiende plaats. Geen puntenfinish in Rusland dus en dat na een redelijk anonieme race.

“Het was een redelijk lange race voor ons vandaag,” aldus Alonso. “We waren de enige met twee setjes soft-banden dus we stopten redelijk vroeg om een undercut tegenover enkele anderen te proberen zodat we hen konden pushen om ook een vroege pitstop te doen. Sommigen deden dat ook.”

“De ‘gele’ band gaf gedurende race geen problemen en onze strategie werkte dan ook niet helemaal zoals gehoopt.”

Zoals verwacht was McLaren niet echt competitief op de Sochi Autodrom. Op het vlak van performance kwam het dan ook nooit in de buurt van de punten.

“Op het vlak van performance konden we niet veel doen. Jammer genoeg waren er vandaag niet veel opgaves en ook geen safety car. De veertiende plaats was dan ook de plaats die we verdienden.”

“Geen punten vandaag voor ons dus laat ons vooruitkijken naar Japan, waar we hopelijk wat punten kunnen scoren,” besloot Alonso. Japan, inderdaad, het thuisland van die vorige motorleverancier genaamd Honda.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België