“Alonso kan Ferrari verlaten door clausule in contract”

01 september 2014 — Fernando Alonso zou de Italiaanse renstal Ferrari kunnen verlaten door een clausule in zijn contract.

image
De Spanjaard Fernando Alonso wordt in verschillend berichten meermaals genoemd als kandidaat voor een mogelijke overstap naar McLaren. Bij McLaren zou men maar al te graag Vettel of Alonso onder contract leggen en de renstal stelt daarvoor haar beslissing wat het rijdersduo voor 2015 betreft voorlopig dan ook uit (Lees: McLaren doet ultieme poging voor Alonso en Vettel).

Volgens sommigen zou McLaren samen met het Spaanse Santander een bedrag van 32 miljoen dollar per jaar op tafel willen leggen als salaris voor Alonso. Blijft nog wel dat Alonso nog onder contract ligt bij Ferrari, maar dat zou dan weer opgelost kunnen worden door een clausule in het contract van de Spanjaard.

Die clausule schrijft voor dat Alonso transfervrij kan opstappen indien hij op 1 september van een F1-seizoen niet binnen de 25 punten van de wk-leider staat, zo vernam althans ‘Auto Motor und Sport’ van insiders bij Ferrari. De voorbije weken liet men bij Ferrari echter uitschijnen dat Alonso bij Ferrari wil en zal blijven.

Bovendien kende Alonso in het verleden geen al te beste samenwerking met Ron Dennis. Die wou hem immers niet de nummer 1-status binnen de renstal geven toen hij samen met Hamilton voor McLaren reed. De gevolgen daarvan zijn ons allen bekend.

Bijkomend aspect is dat de Honda-motor volgens verschillende berichten momenteel niet krachtig genoeg is om de strijd te kunnen aangaan met de motoren van Mercedes, en laat nu net McLaren eind dit seizoen de overstap maken van Mercedes naar Honda ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België