logo
 

Alonso: “Kapotte motor geen probleem”

08 november 2014 — Even werd gevreesd dat Alonso een aantal plaatsen achteruit moest op de grid voor de race op zondag in Brazilië. De Spanjaard zorgde immers in de tweede vrije training voor een rode vlag doordat zijn motor het begaf. Ferrari liet reeds verstaan dat Fernando Alonso geen zesde motor nodig heeft.

image
Gisteren stond Fernando Alonso aan de kant van de baan met een vlammende motor. Vervolgens was het Alonso zelf die de brand mocht gaan blussen. Maar Alonso zal aan dit voorval geen hinder ondervinden, omdat het team gisteren een oude motor heeft gebruikt. De Scuderia was van plan deze krachtbron enkel voor de vrije trainingen op vrijdag te gebruiken.

Alonso moet dus geen straf ondergaan. Ook in Austin wou Alonso het liefst niet uit de pits vertrekken. Hij meldde toen liever met een mindere motor vrij vooraan te starten, dan met een nieuwe motor achteraan te starten.

Alonso heeft het volgende te vertellen over zijn avontuur van gisteren: “We wisten op voorhand dat deze motor niet veel meer in zich had en dat de kans bestond dat de motor het einde van de sessie niet zou halen. Het is wel jammer dat we niet al te veel hebben kunnen rijden tijdens de tweede vrije training, maar we hebben toch ons programma kunnen afwerken. Dus is het al bij al niet te nadelig.” En dat zag je ook aan zijn tijden van gisteren. Tijdens de eerste vrije training noteerde de Spanjaard de vierde tijd en hij moest maar drie plaatsen inleveren tijdens de tweede vrije training.

Voor de race op zondag blijft de Spanjaard voorzichtig: “Door de grote kans op regen is het moeilijk te voorspellen waar we zullen staan. We zien wel dat de wagen het op het droge vrij goed doet. Maar het belangrijkste is dat we op alle mogelijke situaties voorbereid zijn,” besluit Fernando Alonso.

image

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BraziliëFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië