Alonso klokt de dertiende tijd in Daytona

26 januari 2018 — Fernando Alonso is een tevreden man na zijn dertiende plaats tijdens de kwalificaties voor de 24 uren van Daytona. De Spanjaard had het over de minst belangrijke kwalificatie van zijn leven.


Alonso was negen en een halve tiende van een seconde trager dan de pole van onze noorderbuur Renger van der Zande en viel daarmee duidelijk buiten de top 10. Toch was hij niet ontevreden omdat hij sneller was dan verschillende andere LMP2-rijders bij zijn eerste poging.

“Wetende dat de race 24 uur duurt was dit waarschijnlijk de minst belangrijke kwalificatie van mijn leven,” aldus Alonso. “Normaal gesproken heb ik ongeveer 60 a 70 ronden om mijn achterstand goed te maken, hier zal ik 24 uur tijd hebben. Hopelijk is de kwalificatie geen doorslaggevende factor dit weekend.”

Met zijn dertiende plaats moet Alonso wel vijf Oreca-bolides, die de LMP2 domineren, voor laten gaan. Het goede nieuws is echter dat hij één Oreca en de twee andere Ligiers, waaronder de zusterauto van United Autosports met Bruno Senna achter het stuur, weet voor te blijven.

“Ik denk dat we een goede sessie achter de rug hebben. Het was leuk om een paar rondjes met de auto te kunnen rijden zonder verkeer. Tijdens de vrije trainingen was er altijd veel verkeer maar tijdens de kwalificaties voor de prototypes kan je een paar goede rondjes rijden en de auto wat beter leren kennen.”

“Ik was blij met mijn rondjes, de balans van de auto is ook min of meer goed. We moeten nog wat snelheid vinden, maar over het algemeen denk ik dat we het goed gedaan hebben.”

“We zijn ook blij dat we met een goede marge de snelste Ligier zijn want we hebben toprijders in ons team, Bruno Senna is wereldkampioen in de LMP2. We waren competitief en we hebben het maximale eruit gehaald,” besluit de tweevoudige wereldkampioen F1.

Geschreven door Tom Schots
Foto: United Autosports

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België