Alonso: “Komende twee maanden zijn cruciaal voor McLaren”

06 april 2018 — Fernando Alonso is erg gemotiveerd na zijn sterke race in Australië. De Spanjaard gelooft erg sterk in de kansen van McLaren op podiumplaatsen dit seizoen, al worden de komende twee maanden volgens Alonso wel cruciaal voor McLaren.

Bahrain, we have arrived. ߑ‹ #McLaren #F1 #BahrainGP ✈️߇ǰ߇­

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Ik denk dat er nog steeds een redelijke kloof is met de leiders maar het is aan ons nu om die te verkleinen,” aldus Alonso tijdens de persconferentie in Bahrein. “Het is aan het team om de komende weken de prestaties te verbeteren, de komende vier tot zes grote prijzen.”

“Indien we de performance naar de circuits kunnen brengen en de kloof tot de polepositie en de podiumplaatsen tot een redelijke afstand kunnen verkleinen, dan is het aan ons om zo’n goed mogelijke prestaties neer te zetten.”

Door de betrouwbaarheidsproblemen zaten er in Australië verschillende updates die gepland waren nog niet op de wagen. Bij McLaren wordt er ondertussen echter volop gepusht om de komende races zoveel mogelijk updates te introduceren zodat de prestaties van de McLaren MCL33 zo veel mogelijk verbeterd worden.

“Volgens mij worden de komende twee maanden cruciaal voor onze verwachtingen en hoop die we dit jaar koesteren. Hopelijk kunnen we de wagen verbeteren en zorgen we ervoor dat hij steeds sneller wordt. Wanneer we niet voor de wereldtitel kunnen strijden dan kunnen we hopelijk toch enkele podiumplaatsen behalen of regelmatig in de top zes finishen. Niet alleen zoals in Australië een vijfde plaats door een virtuele safety car en twee opgaves van Haas.”

“Misschien dat de vijfde plaats in de toekomst normaal kan worden. Dat is iets dat we moeten zien te ontdekken. Zoals ik al eerder heb gezegd, het is waarschijnlijk de eerste keer in meer dan drie jaar tijd dat het aan onszelf is om voor resultaten te zorgen. We zullen ons uiterste best doen.”

Aan het einde van de persconferentie werd Alonso gevraagd of hij echt geloofd in podiumplaatsen op regelmatige basis.

“Ja, we waren in Australië al maar twee plaatsen verwijderd van het podium. De laatste tien ronden waren erg close met Ricciardo en Kimi die met elkaar aan het strijden waren. Alles kan gebeuren tijdens een race,” besloot de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België