Alonso kwalificeert zich als negende: “Punten zijn het doel”

26 november 2016 — Fernando Alonso kwalificeerde zich als negende voor de GP van Abu Dhabi. Hij is hoopvol voor de race en ambieert niets minder dan een puntenfinish.


“Ik denk dat we tevreden kunnen zijn. Het was zeker en vast een goede kwalificatie voor ons,” zei Alonso na afloop. “De omstandigheden waren moeilijk. Je test immers op het circuit en vervolgens begin je aan de kwalificatie en is alles plots veranderd.”

“Je moet dan ook anticiperen en ‘blind’ aanpassingen aan de afstelling doen omdat je niet weet hoe de omstandigheden op het circuit gaan evolueren.”

Alonso start als negende vlak voor Felipe Massa. Voor de Braziliaan is het morgen zijn laatste F1-race en momenteel staat Alonso slechts twee punten voor op Massa. Het kan morgen dus een mooie strijd tussen Massa en Alonso worden.

“Ik denk niet dat het puntenverschil belangrijk is. We hebben allebei voor wereldtitels gestreden maar ik denk dat we allebei niet meer weten wanneer dat was,” aldus een cynische Alonso.

Volgens Alonso kan het best een interessante race worden. Verschillende teams zijn op het Yas Marina Circuit immers aan elkaar gewaagd.

“We moeten morgen vooruitgang boeken. Het zal een interessante groep worden met Williams, McLaren, Haas en Renault die ongeveer dezelfde snelheid hebben. Hopelijk kunnen wij vooraan blijven,” blikt Alonso vooruit naar morgen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België