logo
 

Alonso maakt zich zorgen: “Geen garantie dat ik me kwalificeer voor Indy 500”

18 mei 2019 — Volgens Fernando Alonso is er geen garantie dat hij zich vandaag bij de snelste 33 wagens kan kwalificeren voor een plaats op de startgrid van de veelbesproken Indy 500.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Fernando Alonso dient zich net als heel wat andere rijders vandaag te kwalificeren voor de Indy 500. Om op de startgrid te mogen staan moet je je bij de snelste 33 wagens kwalificeren. Na de crash en elektronische problemen eerder deze week wordt het dan ook uitkijken of Alonso zich daadwerkelijk weet te kwalificeren voor de Indy 500.

Op vrijdag was Alonso alvast snel genoeg. Met een gemiddelde snelheid van 229,328 mph was de Spanjaard gisteren goed voor de 24ste tijd, wat dus voldoende zou geweest zijn voor een plaatsje op de startgrid.

Toch meent Alonso dat vooral de weersomstandigheden een rol kunnen spelen, aangezien er zelfs onder droge omstandigheden een groot verschil kan zijn afhankelijk van wanneer je moet rijden. Vooral de temperatuur speelt daarbij volgens Alonso een belangrijke rol.

Die volgorde voor de kwalificatie werd bij lottrekking bepaald en Alonso moet vandaag als tweeënveertigste de baan op.

“Op zaterdag zal de volgorde waarin je jouw rondje moet rijden zeer belangrijk zijn door de temperatuur die er is,” aldus Alonso.

“Er zijn dan ook geen garanties. Als je pech hebt dan moet je op het verkeerde moment de baan op en we hebben eerder deze week al pech gehad.”

Alonso was echter wel tevreden over de voorbereidingen die op vrijdag getroffen werden.

“We hebben hard aan de mechanische grip gewerkt en zijn de juiste richting uitgegaan,” blikt Alonso terug op zijn vrijdag. “We moeten nu de data bekijken en hopelijk kennen we tijdens de kwalificatie een betere start.”

De Indy 500 zelf vindt volgende week zondag op 26 mei plaats.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België